PRKT

ALS JE VAN ÉCHT HOUT

Bisschopssingel 10

Parket gaat een leven lang mee. Smaken en stijlen verschillen, maar een eerlijke vloer sluit altijd aan op jouw woonwensen en ideeën. De ongekende keuze in houtsoorten, legpatronen, kleuren en afwerkingen maken van jouw nieuwe parket een unieke houten vloer. Zo leg je de basis om de juiste woonsfeer in je interieur te creëren.

Alles over Parket
Parket en vloerverwarming

Steeds vaker kiezen onze klanten voor parket op vloerverwarming. Mooi, omdat lelijke radiatoren niet je interieur ontsieren. Maar ook duurzaam én behaaglijk als rendement van een perfect match tussen parket en vloerverwarming.

Parket op vloerverwarming levert een comfortabele combinatie op. Hout is een ideale warmtegeleider en houdt warmte langer vast. Parket heeft een warmteweerstand (Rc-waarde) lager dan 0,13 m²/KW.

Vloerverwarming zorgt voor een gelijkmatige warmteverspreiding, zodat sneller een comfortabel warmtegevoel wordt bereikt. Met parket én vloerverwarming geniet je overal in huis van dezelfde behaaglijke temperatuur. Met de Fidbox en Fidbox-app wordt het warmte-en vochtgehalte in je woning en vloer geregeld.

Door de juiste keuze in legwijze is parket op vloerverwarming geen enkel probleem. Eiken, in al haar kleuren en uitvoeringen,  wordt het meest gekozen. Andere houtsoorten zijn ook mogelijk.

Wij zijn ervaren en deskundig op het gebied van parket en vloerverwarming en herkenbaar aan het vloerverwarmingsvignet. Onze vloerexperts adviseren objectief wat wél en niet kan, toegespitst op jouw specifieke situatie en vragen.

Dit vignet is een extra waarborg voor zekerheid, gemak en kwaliteit. www.parketenvloerverwarming.nl

Download hier het Opstookprotocol vloerverwarming.

Parket en vloerverwarming

Eerlijke vloeren

Welke vloer kies jij? Laminaat, tegels, PVC of ga jij toch voor écht hout?  Natuurlijk is budget een sterk bepalende factor. Toch levert de investering in een eerlijke houten vloer op termijn belangrijk voordeel op.

Een eerlijke vloer van écht hout is:

DUURZAAM: Een eerlijke vloer belast ons milieu veel minder. Bovendien gaat een houten vloer een leven lang mee en wordt zelfs in de loop der jaren steeds mooier.

GOUD WAARD: Hout is en blijft zijn waarde behouden. Hij groeit al het ware mee met zijn gebruikers. Gun je hem na verloop van jaren een schuurbeurt en nieuwe lak, is hij weer als nieuw.

ONDERHOUDSVRIENDELIJK: Één- of tweemaal per week stofzuigen is genoeg. Geknoeid? Met een vochtige doek of dweil maak je een houten vloer weer schoon.

VLOERVERWARMING: Combineer de warme uitstraling van een échte vloer met het comfort van vloerverwarming. Zo creëer je optimaal woongenot de perfecte match van vloerverwarming en parket.

Een eerlijke vloer van Team Bloemen Parket zorgt voor een unieke uitstraling, die precies past jouw interieurstijl. www.eerlijkevloeren.nl

Eerlijke vloeren

Houtsoorten

Wist je dat onze collectie uit wel 50 verschillende houtsoorten met ieder een eigen karakteristieke kleur en hardheid bestaat? Elke houtsoort gedraagt zich anders, heeft een eigen uitstraling en eigenschappen. Zo kan de ene houtsoort wel in de badkamer en een ander liever niet. De keuze van een houtsoort vraagt dan ook om ons specifiek deskundig advies. Om jouw nieuwe vloer optimaal te laten aansluiten bij jouw smaak, stijl, wensen, eisen en (gebruiks)verwachtingen.

Eik blijft een van de populairste houtsoorten. Exotische houtsoorten winnen aan populariteit. Welke houtsoort jouw voorkeur heeft, wij leveren uitsluitend hout als oogst van verantwoord bosbeheer (FSC).

Houtsoorten

Patronen

Het is niet alleen de vloer, maar ook het legpatroon dat voor een bijzondere toevoeging aan jouw vertrek zorgt. Stijl van de woning en grootte van de ruimte zijn medebepalend voor de keuze van vloer én legpatroon. Oneindig veel patronen schenken jouw vertrek uitstraling en klasse. 

Stroken en planken komen het meeste voor. Patronen die stijlvolle mogelijkheden bieden om aan jouw ruimte een speels effect toe te voegen. Het ware vakmanschap manifesteert zich in de visgraat, de Hongaarse punt, Hollands patroon en de diverse sterren en banden die in de vloer verwerkt kunnen worden. Patronen die vragen om specifiek ambachtelijk vakmanschap, dat BLOEMEN PARKET in huis heeft.

Patronen

Afwerkingen

Wat kostbaar is, vraagt om bescherming. Ook jouw vloer. Lak en olie zijn duurzame beschermers. Elk met hun typische eigenschappen en voordelen:

LAK is gemakkelijk schoon te houden en onderhoudsarm. Kies voor zijdemat of extra mat. Afhankelijk van de gebruiksintensiteit bevelen wij aan om een gelakte vloer tussen tien en vijftien jaar opnieuw te schuren, kitten, lakken en afwerken. Tegenwoordig kan dit ook in diverse tinten zoals de 'invisible look' lak. Een lak waardoor het lijkt alsof de vloer onbehandeld is.

OLIE is een natuurlijke beschermer die jouw vloer met een natuurlijke uitstraling geeft. Regelmatig onderhoud is wenselijk en loont de moeite. Een goed onderhouden eoliede vloer hoeft namelijk niet snel opnieuw te worden geschuurd. Moderne oliën en was verlichten de onderhoudstaak. Slijtage laat zich gemakkelijk renoveren.

Kleuren

Eiken blijft veruit de populairste houtsoort voor vloeren. Eén van de voordelen is dat je een eiken vloer gemakkelijk renoveert en een nieuw kleurt geeft. Met keuze uit 40 natuurlijke kleuren van Rubio Monocoat. Probleemloos aan te brengen en onderhoudsvriendelijk.

Ben je niet zeker of je gekozen kleur past? Tegen een kleine vergoeding maken onze parketteurs een schuurproef met 3 kleuren. Zo kun je vooraf de kleur levensecht beoordelen.

Kleuren

Schuren

Een houten vloer is een investering voor het leven. Na jaren van intensief gebruik kun je hem laten schuren en laten afwerken. In een andere kleur bijvoorbeeld.

Het schuren en afwerken van een bestaande vloer blijft een vak apart dat vaak wordt onderschat. Onze vloerexperts adviseren je graag over de mogelijkheden.  Daarbij is onze 'Schuurwijzer' een praktische gids. Je mag vertrouwen op vakwerk van onze parketteurs, specialisten in het stofvrij schuren en deskundig afwerken van parket. Schuren, borstelen, oliën, lakken of kleuren van jouw vloer ligt bij hen in vakkundige handen. En leveren daarmee het bewijs dat een houten vloer de meest duurzame vloer is én blijft.

Onderhoud

Bij de oplevering van je nieuwe vloer ontvang je onze ‘WoodyBag’. Hierin zit onze 'Vloerenwaaier' boordevol tips over onderhoud en een kortingsbon voor onderhoudsmiddelen, die je met het grootste gemak bestelt via onze WEBSHOP.

Elke vloer vraagt om onderhoud. Regelmatig of periodiek. Wekelijkse even stofzuigen of -wissen voorkomt dat vuil en stof krasjes of beschadigingen veroorzaken. Een parketborstel is handig en nuttig als hulpstuk voor je stofzuiger. De vloer licht vochtig afnemen met speciale vloerreiniger behoort ook tot het regelmatige onderhoud. Onderhoud is altijd afhankelijk van de afwerking en het gebruik van de vloer. Ga je zelf aan de slag, huur dan bij ons een boenmachine.

Wil je geen omkijken hebben aan onderhoud, informeer dan naar ons onderhoudscontract.

Luchtvochtigheid

Een houten vloer is een natuurproduct, dat als eigenschap heeft om te reageren op de luchtvochtigheid van de omgeving. Dat verklaart waarom vloeren kunnen krimpen, scheuren, bollen of uitzetten. Het houtvochtpercentage is in evenwicht bij een luchtvochtigheid van circa 50-65%, gemeten bij een kamertemperatuur van 20º C. Met een (digitale) hygrometer controleer je de luchtvochtigheid.

Warme lucht houdt meer vocht vast dan koude lucht. Daarom dat in de zomer de luchtvochtigheid hoger is dan in de winter. Je houten vloer reageert op een té hoge of té lage.

IN DE ZOMER

  • Zorg voor een goede ventilatie binnenshuis, die de vochtige lucht afvoert.
  • Is de luchtvochtigheid >65%, houdt dan overdag de deuren en ramen dicht en zet ze ’s avonds open zodat de vochtige lucht naar buiten kan.
  • Plaats een luchtontvochtiger in huis.

IN DE WINTER

  • Daalt de luchtvochtigheid <50?  Met een luchtbevochtiger breng je de luchtvochtigheid op het juiste peil. Een radiatorbakje of water koken helpen niet.

Uit voorraad leveren wij luchtontvochtigers en luchtbevochtigers van Stadler. Een Zwitsers merk met zo’n 25 jaar ervaring. In apparaten om de luchtkwaliteit te verbeteren. Niet alleen goed voor de conditie van je vloer, ook voor je eigen gezonde leefomgeving.

 

Schadeherstel

Het kan gebeuren dat je parket, laminaat of PVC-vloer beschadigd raakt door bijvoorbeeld wateroverlast, een lekkage of gewoon een ongelukje. In veel gevallen vergoedt je verzekering deze schade.

Bij schade aan je vloer staan wij klaar om je volledig te ontzorgen. Van schaderapport, contact met de verzekering tot en met vakkundig herstel in de oorspronkelijke staat.

Bij schade verlangt je verzekering altijd een officieel schaderapport. Daarbij gaan ze ervan uit dat de beschadigde vloer in de oorspronkelijke staat wordt hersteld. Bij een kleine schade repareren we de vloer. Bij onherstelbare schade is het vervangen van de hele vloer vaak de enige optie.

Onze vloerexperts maken een afspraak ter plaatse om de schade te bekijken en een schaderapport op te maken. De vaste kosten voor dit rapport bedragen eenmalig € 250,00. Geef je Bloemen Parket opdracht tot schadeherstel, wordt dit bedrag op de uiteindelijke factuur in mindering gebracht. Zo kost het schaderapport je feitelijk niets.

Garantie

Garantie is vanzelfsprekend. Het is doen wat je zegt en waarmaken wat je belooft. Eerlijk, open en transparant advies zorgen voor tevreden klanten. Deze garantie geven we al meer dan 50 jaar.

Maar ondanks onze goede zorgen en producten kan het gebeuren dat jouw verwachtingen tegenvallen. Geen zorgen, eerst zoeken we samen naar een oplossing. Komen we er niet uit is het een geruststelling dat wij zijn aangesloten bij de Centrale Branche Vereniging Wonen (CBW). Wist je overigens dat wij op de meeste parket, laminaat of PVC-vloeren van 10 jaar tot levenslange garantie geven?

CBW: Zeker van je aankoop

Als CBW-erkende parketspecialist bieden wij voordelen en vooral meer zekerheid. Wij hanteren de Algemene Verkoop- en Leveringsvoorwaarden van de Centrale Branchevereniging Wonen (CBW), die jou als consument extra goed beschermen. Denk aan levertijd, levering, vervoer, (aan)betalen, annuleren en garantie. Voordelen die wij bij de aankoop met je doorlopen en samen afspraken over maken. Zo kom je nooit voor onaangename verrassingen te staan.

Wij zijn CBW-erkend, klik voor meer info
Klik hier voor de leveringsvoorwaarden

Cbw logo

Onze merken

Leveranciers werken graag met ons samen. En wij met hun, al jarenlang. Deze samenwerking garandeert een goed product, eerlijk advies en klantgerichte nazorg. Bovendien, niet elke vloer komt zomaar in onze showroom. Daarin hebben onze parketteurs een belangrijke stem. 

Ook duurzaamheid is een belangrijk selectiecriterium. Dat maakt onze merken écht anders en geeft ons de ruimte om de mooiste en beste houten vloeren te leggen.

Q2
Albers
Solidfloor
Bauwerk parkett
Boen
Real Dutch Wood
Hollandsche vloeren
Woodlife
Raftwood
De Trendleggers
Di legno 2024
Dennebos Flooring
Belgiqa

Onze projecten

Bloemen Parket   particulier 63 1

PARTICULIER 63

PARKET
olmen, planken in wisselende breedtes, grijs geolied

Contact

Welkom in
onze showroom

Laat je meenemen in onze eindeloze keuze in houten vloeren, laminaat, PVC, wandbekleding of traprenovatie. Wedden dat je versteld staat? Onze vloerexperts nemen alle tijd als je vooraf online een afspraak maakt om vloerideeën te komen opsnuiven. Bij een vers kopje koffie en iets lekkers geven we je een andere kijk op vloeren.

Natuurlijk mag je ook bellen voor
een afspraak of advies: 045 - 5 326 326.

Wil je 
gebeld worden?