Elke vloer heeft zijn eigen verhaal. Laat je van inspiratie tot realisatie meenemen en ontdek de magie van hout en ons vakmanschap. Wanneer wordt jouw droomvloer werkelijkheid?

over DE Vloer Bij

DE VLOER ALS FUNDAMENT VAN EEN DROOMINTERIEUR

Een top lopend sterrenrestaurant de rug toekeren omdat je droom naar een sprong in het ongewisse zuigt? Zo zit Hans van Wolde al van kindsaf in elkaar. “En weet je wat het leuke is, mijn zoontje is net zo’n dagdromer. Kan heerlijk wegzinken in een andere wereld.” Lachend roffelt Hans met zijn vingers op het ronde marmeren tafelblad in het bovenste restaurantgedeelte van zijn Brut172. “Mooi hé?”, wijst hij breeduit zwaaiend rond. “Over alles is nagedacht. Als eerste over de vloer, voor mij het belangrijke fundament van deze droom. De basis waar de beleving op steunt.”

 Hans van wolde 12 2019 © kyonne leyser

De wording van Brut172 heeft Hans breeduit gedeeld in de RTL4-docusoap ‘Dromen onder grote druk’. Kijkers leren hem kennen als een energieke en perfectionistische doorbijter die zich door niets en niemand uit zijn droom laat halen. “Brut was mijn droom en nu inmiddels core business. Ik droom alweer van mijn volgende uitdagingen. Ik wil wat ik heb geleerd, doorgeven aan een volgende generatie. Vroeger kon je op woensdagmiddag en zaterdagmorgen naar de scouting. Ik droom om met de jeugd het bos in te kunnen trekken. De natuur de keuken in te halen. Van het land op het bord geeft betere en gezondere voeding. Laat kinderen elke dag iets eten wat ze niet kennen, na een week vinden ze het lekker.”

Bloemen Parket  Brut172 2 

GROENE DENKERS

Hans is begaan met de toekomst van de jeugd. “Jongeren tussen 18 en 21 jaar volgen influencers op Instachat. Ze zien hen als hun droombeeld en gaan ook zo leven. Ik zie koks in opleiding, die de huidige generatie topchefs adoreert en wil kopiëren. Deze ontwikkeling wil ik doorbreken. Niet door als een soort leermeester te gaan vertellen hoe het moet, maar door die ‘kokkies’ te coachen. Mijn kennis en ervaring met ze te delen. Niet om ze te veranderen. Dat moeten ze vanuit hun zelf. Ik laat ze wel helemaal tot zichzelf komen tijdens een retraite.

Hans zoomt in op de groene denkers, die met losse handen op de massieve houten steunbalken voor zich uit zitten te staren. “Dat zijn mijn groene denkers. Ze kijken allemaal een andere kant op. Het zijn dagdromers, net als ik. Nooit bang dat iets niet lukt. Net als ik. Ik geef nooit toe aan tegenslagen. Ze komen op je pad. Blijf dicht bij jezelf staan en leg de regie niet in handen van de tegenspoed. Alleen het weer en degezondheid heb je niet in de hand. De rest wel!”

"OVER ALLES IS NAGEDACHT ALS EERSTE OVER DE VLOER. VOOR MIJ HET BELANGRIJKE FUNDAMENT VAN DEZE DROOM, DE BASIS WAAR DE BELEVING OP STEUNT"

DAT IS HET-GEVOEL

Brut is pure beleving op én rond het bord. Het moet gasten een ‘dat is het-gevoel’ geven. ‘Wist je dat 40% van je restaurantbeleving wordt bepaald door het lekkere eten en 60% pure beleving is. Kijk naar jezelf. Welke herinnering blijft hangen na een culinair avontuur? Veelal de sfeer en de beleving. Brut-architect Niels Maier verdiepte die beleving. Als enorme perfectionist weigert hij toe te geven aan concessies. Ook ik ben concessieloos. Brut staat volledig in dienst van functies en gebruikers. Aan alles wat je hier ziet staat, hangt een verhaal. Dit marmeren tafelblad, die grote Italiaanse kruiken daar, deze fles wijn met dit bijzondere etiket. En niet te vergeten de vloer. Ik weet nog goed dat ik in de showroom bij Ingrid deze vloer zag: dat is hem!”

De vloer is het begin van Brut. Wat volgt, is een complex verbouwingstraject met best wat beproevingen. Hans is niet uit zijn lood te slaan. “Bij elke verbouwing loop je wel ergens tegenaan. Zie je het even niet meer zitten. Dat zorgt voor spanningen. Voorkom dat je zelf onderdeel wordt van die tegenslag. Blijf concessieloos en droom je droom na. Later kijk je des te tevredener terug op wat je wél hebt bereikt. En vergeet je al die s**t misrekeningen.”

Bloemen Parket  Brut172 3

De eikenhouten plankenvloer in het hoger gelegen restaurantgedeelte is een traditionele vloer, super strak en een hoogstaand staaltje legkunst. “Bloemen Parket presteerde hier op sterrenniveau. Gemotiveerd van top tot teen om er een schilderij van te maken, zo kijk ik naar een vloer.” Ingrid typeert de vloer als een tikkeltje eigenwijs, verwijzend naar de kleurstelling en afwerking. Hans onderbreekt haar: “Hoezo eigenwijs, een schitterend fundament voor een van mijn dromen.”

Bloemen Parket  Brut172 4

Valkenburg is een geliefde vakantiebestemming waar het riviertje de Geul vredig kabbelt. Uitgeroepen tot een van de top 10 trending reisbestemmingen wereldwijd op Booking-com voor 2024. Maar breekt af en toe records op het gebied van hevige regenval en wateroverlast. Dan staan ondernemers, inwoners en hulpverleners schouder aan schouder. En helpen wij graag.

Bloemen Parket  brasserie America 1

BRASSERIE AMERICA

“Pompen of verzuipen?  We probeerden te redden wat te redden viel”, herinnert zich Didi Corten, de ega van Roel America. Dezelfde avond slaan pandeigenaars, aannemer en verzekeringsexpert de handen ineen. “Goed verzekerd voelt als een warme ruggensteun. Een paar dagen later stapt Ingrid binnen. Wij kiezen voor een houten vloer in Hongaarse punt, een langgekoesterde wens.”

Op deze Di Legno houten vloer mag geleefd worden. Stijlvol gecombineerd met de karakteristieke tegelvloer, waarbij de Hongaarse punt optisch verruimt. Het groen, goud en antraciet van de diverse interieurelementen maken het af.

Bloemen Parket hotel voncken 1

HOTEL VONCKEN

Hotel Voncken is een begrip in Valkenburg. “Een levenswerk in de vijfde generatie dat je niet zomaar opgeeft. Ook niet door een watersnoodramp. Een scenario dat je niemand gunt. Het zet je in een rollercoaster van emoties”, vertelt vennoot Tom Pijls. De schade is enorm. De houten brasserievloer is rijp voor de sloop, maar Toms mindset verandert in ‘wat kan wél nog allemaal’. In het bargedeelte vervult de bestaande pvc-vloer haar belofte: robuust, luxe en praktisch. “Roger Haan, interieurarchitect en medeoprichter van architectenburo Inter Alter, adviseerde samen met Ingrid Bloemen deze pvc-vloer. Daarom komt ook in het brasseriegedeelte pvc. Een geslaagde keuze zo bewijst de reactie van een trouwe hotelgast: “Gelukkig, de houten vloer ligt er nog.”

Bloemen Parket  Aan de Linde 03

AAN DE LINDE

Als Lorraine Kitzen - samen met Jeroen Schuurbiers het gastvrije echtpaar van ‘Aan de Linde - de puinhoop ziet, schiet het koppel in actie. “De bestaande latjesvloer is volledig losgeweekt en opgebold. Bloemen Parket schiet door mijn hoofd. In een wip is Ingrid hier. Meet alles in, maakt een offerte, sluit het kort met onze verzekering en… kan snel leveren en leggen. Voor alle zekerheid raadpleegt ze interieurarchitect Roger Haan . “De vloer moet rustig, mag donkerder en brede planken zijn. Ingrid vertaalt dit in een 30 centimeter brede plankenvloer van Dennebos Flooring. De perfecte match met de authentieke lambrisering, het glas in lood en het zwart en olijfgroen van het nieuwe interieur.” 

Bloemen Parket  Botterweck 2

SMAAKMAKERIJ BOTTERWECK  

“Zo zou opa het ook gedaan, gewild en gedurfd hebben!” Ferry Philippi, kleinzoon en huidig eigenaar,  begint op min nul na de watersnoodramp. Alle eigen geld steekt hij in de heropbouw en hoopt op schadeloosstelling. Ferry zit niet bij de pakken neer en rolt drie plannen uit. Dat geeft hem de flexibiliteit om te switchen of aan te passen. Zijn droomconcept laat hij Paul Ramakers in 3D visualiseren.  “Het goede bewaren en gedurfd matchen met een hedendaagse look”, lanceert hij het ‘wow-gevoel’ van Smaakmakerij Botterweck. Dit gevoel straalt de pvc-vloer in Escher-patroon in een spannende match met de ijssalon uit,  waar gekozen is voor tegels in Italian look. 

INTERIEUR INSPIREERT CULINAIR

In de stijlvolle vakwerkboerderij uit 1769 proef je 
de nieuwe signatuur van de jonge chef Robin van de Bunt. Het eigentijdse interieur van restaurant 
De Leuf 2.0 - een ontwerp van Tim Reiters – sluit bij 
zijn kookstijl aan. Met onze Di Legno plankenvloer 
als smaakmaker. Verrassend, dynamisch en gedurfd.

Www.guyhouben.com leuf familyphoto fullres 1

Robin (jonge Topchef van 2022) treedt met verve in 
de voetsporen van zijn wijlen vader en topkok Paul van de Bunt. Samen met gastvrouw Sandra (zijn moeder), 
zus Michelle en de rest van het team. Gedurfd, maar overtuigend combineert De Leuf Family het fijne van de moderne Franse keuken met Aziatische smaakbelevingen.
Zijn reizen naar Azië liggen hieraan ten grondslag. In zijn gerechten komen Europese en Aziatische smaken en technieken samen. Klassiek koken herbront. 

Bloemen Parket  de leuf 1

"GEDURFD, MAAR OVERTUIGEND COMBINEERT DE LEUF HET FIJNE VAN DE MODERNE FRANSE KEUKEN MET AZIATISCHE SMAAKBELEVINGEN"


ASIAN AESTHETICS USING LOCAL MATERIALS

Tim Reiters van studio Reiters-Wings in Maastricht koos als thema ‘Asian aesthetics using local materials’ voor de nieuwe Leuf. De miljoenen jaren oude Kunradersteen 
is een van de pijlers daarbij. De stoffen gordijnen en 
gestoffeerde kuipstoelen zorgen voor de zachte touch. Eyecatchers zijn de centrale tafel en de grote kaaswagen van travertin en andere lokale materialen. Samen met onze Di Legno plankenvloer zorgt dit voor een doordacht mooie en rustige basis om De Leuf met alle zintuigen 
te bleven.

Bloemen Parket  de leuf 3

AAN TAFEL

Zodra je gastvrij bent ontvangen, word je voor een welkomsthapje meegenomen naar de showkeuken. 
Eenmaal aan tafel maken de koks veel gerechten aan tafel voor je af en serveren ze uit. Het interieur inspireert souschef Thijs Gerards en de jonge topchef Robin steeds weer tot nieuwe creatieve culinaire hoogstandjes. Ze 
willen daarmee wat op het bord komt op hetzelfde level zetten als het interieur. De totaalbeleving moet groter dan groot zijn. Binnen dit nieuwe interieur kan het jonge team culinair helemaal los gaan. Klaar om de volgende stappen richting toekomst te zetten. Op onze mooie 
Di Legno vloer.  

Bloemen Parket  de leuf 4
 

EEN VLOER GEEFT GEVOEL AAN EEN RUIMTE 

In het nieuwe Kasteel Vaeshartelt combineert Tim Reiters van studio Reiters-Wings twee werelden, die contrasteren maar tegelijk ook verbinden tot een bijzonder gevoel. Versterkt door mooie vloeren. 

Bloemen Parket  kasteel Vaeshartelt 1 bar

Tim Reiters, van huis uit grafisch ontwerper, tekent voor het nieuwe concept: “Huisstijl en interieur moetenop elkaar aansluiten. Een krachtige identiteit van interieur-ontwerp én huisstijl uit één hand zorgen voor beleving tot in de kleinste details.” Deze visie vertaalt Tim en zijn team in eclectische ontwerpen. Ondertussen een van de handelsmerken, met Vaeshartelt als uithangbord. 

VAN RATJETOE NAAR ECLECTISCH 

Koning Willem II laat Kasteel Vaeshartelt bouwen als buitenverblijf, maar resideert er nooit. Later komt het kasteel en imposante landgoed in het bezit van industrieel Petrus Regout. “De grandeur van Vaeshartelt moest onaangetast nieuw leven krijgen ingeblazen binnen een eigentijds ontwerp. Gasten moeten er tegen een aantrekkelijke prijs binnen een warme omgeving met een memorabel goed gevoel verblijven. Een weekendje weg, een gezond ontbijt, picknick op het landgoed, take-away koffie, huwelijk of productpresentatie. Alles moet kunnen binnen een dynamisch geheel van Vaeshartelt. Minder stijf, meer rijkelijk.”Tim maakt daarop van een ratjetoe losse locaties en interieurs een eclectisch geheel. “Oude, historische stijl- en interieurelementen contrasterend en verbindend, gecombineerd met rijke kleuren, luxe materialen en de opvallende stijlelementen van nu. Zo is een wereld in een wereld gecreëerd. Roemrijk verleden in een modern jasje, wat verbindt van top tot teen.” 

Bloemen Parket  kasteel Vaeshartelt 1 restaurant

SOULFUL 

Die verbinding voel je al in The Lobby. De goudkleurige vogelkooi van studio JSPR is de vrij hangend eyecatcher boven de gevlinderde Cemcolori betonlook vloer, die contrasteert met de interactieve eikenhouten lobbydesk. Het zet meteen de toon voor een belevend verblijf. “Materialen, patronen, kleuren herhalen zich en zorgen voor een sterke visuele verbinding. In The Ballroom zijn 50 bolvormige hanglampen de eyecatchers. Een iconisch ontwerp dat knipoogt naar de grandeur van de jaren 50. 

Bloemen Parket  kasteel Vaeshartelt 1 lobby

Het Bourgogne eiken gerookte, wit geoliede parket is niet recht toe recht aan gelegd, maar in een doordacht grafisch lijnenspel over de gehele lengte van de ruimte. De raffinesse is de messing bies, die het vloerpatroon accentueert. Essenhout en rustige tinten in de rest van het interieur maken het soulful-gevoel van The Ballroom compleet.” Bolvormige wandlampjes in The Bar zijn een van verbindende stijlelementen tussen deze warme late night bar in oude Hollywoodstijl en The Ballroom. Dieprood zet de toon, waarbij de eiken cassettevloer, geborsteld, gerookt en wit geolied, het beoogde gevoel creëert. 

BALANS IN CONTRAST

Tim vertrouwt bij uitdagende projecten als deze blindelings op Ingrid Bloemen en haar team. Gegroeid vanuit het goede gevoel vanaf het eerste project: The Dutch. “Ingrid durft in mijn uitdagingen mee te gaan. De juiste vloer brengt balans in contrasterende elementen en geeft een bijzonder gevoel aan een interieur.” 

VERBOUWEN OP PUUR VERTROUWEN

Met een panoramisch vergezicht over het Heuvelland als achtergrond nemen Judith en Eugène Vaessen alle tijd om de metamorfose van de Gerardushoeve te delen. Binnen de strakke planning van amper zes weken is het restaurantgedeelte volledig futureproof gemaakt. Gewaagd, maar berekend in een aaibare mix van bijzondere materialen en toepassingen. Het geheim van deze geslaagde missie? De juiste klik en blindelings vertrouwen.

Eugene en judith in weiland 7

Eugène en zijn partner Judith lopen al geruime tijd met verbouwplannen rond als ze besluiten om er rigoureus de bezem door te halen. “Was ook nodig, wil je de tijd vooruit blijven”, stelt Eugène, die het hotel-restaurant destijds van zijn ouders overnam. 

“We draaiden toen op dagjesmensen, vaste vakantiegasten en bustoeristen. Maar tijden veranderen. Nu richten wij ons bewust op kwalitatief beleeftoerisme. De levensgenieters die onze streekgerechten en lokale producten waarderen in een onthaastende omgeving.”

Bloemen Parket  gerardushoeve 1

VERNIEUWEND HORECAPROJECT

Judith en Eugène ondernemen toekomstgericht. “Ik confronteer jonge ondernemers wel eens met de vraag: waar wil je over vijf jaar staan? Dan kijken ze je met open mond aan. Wie zich wil onderscheiden, moet vandaag klaar zijn voor morgen. Zeker in een wereld die steeds sneller draait. Ons vernieuwend horecaproject brengt de stad naar het platteland. Maar dan wel in een warme, intieme en sfeervolle entourage. In een omgeving waar je aangenaam een gesprek voert, zonder dat naast je alles letterlijk wordt gevolgd.” 

Bloemen Parket  gerardushoeve 3

Na wat omzwervingen krijgt het ondernemerspaar toegang tot de wereld van Hans Kuijten, een creator met onbegrensde ideeën. Er is meteen de juiste klik en de Gerardushoeve 3.0 krijgt concreet vorm. “Hans ontwerpt ook de podia van Tomorrowland. Hij loopt over van creativiteit en weet hen met enkele ruwe schetsen te overtuigen door bijzondere materiaalcombinaties, verleidelijke vormen en sprekende kleuren met elkaar te verbinden. En dat tot in het kleinste detail. Zoals bijvoorbeeld de kleuren van onze nieuwe kozijnen. Ik dacht aan gebroken wit, hij tegendraads aan bronsgroen. En zie hoe naadloos de serre onderdeel van het panoramisch uitzicht is geworden,“ zegt Judith.

GEVOEL EN VERSTAND

Judith denkt graag out of the box en vindt in Hans haar verlengstuk. Hij vertaalt haar gevoel van moderne, tijdloze en warme gastvrijheid in het vernieuwde horecaproject. Bij Eugéne regeert het zakelijk verstand. Hij weet dat hij tamelijk conservatief denkt. Uiteindelijk wordt er flink geïnvesteerd, met gevoel en verstand in balans. Het begin van een megaklus. 

Bloemen Parket  gerardushoeve 7

“Als projectleider gun ik mij maximaal zes weken om de passende leveranciers te zoeken en prijzen te vergelijken. Ondernemers uit de regio krijgen voorrang, aangevuld met specialistische bedrijven, die bekend zijn met de flexibele, soms onvoorspelbare, werkwijze van Hans Kuijten. Volgens een strak schema wordt geleverd en het project gerealiseerd. Een strak plan dat slaagt door respect voor elkaar, gesteund op wederzijds vertrouwen. Ik kader duidelijk onze verwachtingen af en samen met Judith zorgen we dat de werklui het aan niets ontbreekt. Ik zeg altijd: wie goed doet, die goed ontmoet.”

Op Heilige Avond en zelfs beide Kerstdagen wordt doorgewerkt. Inspanningen die zich weerspiegelen in de vernieuwde Gerardushoeve. Sfeervoller, intiemer en prikkelend. “Voorheen wilde iedereen aan het raam zitten, nu zijn de nieuwe knusse, ronde zithoeken favoriet. De serre parelt als private diner-ruimte. We merken dat jong en oud het geweldig vinden. En daar doen wij het uiteindelijk toch voor?”

GEWAAGD MOOI

Door Hans alle ruimte te geven, laat hij zijn creativiteit de vrije loop. Geluidsdempend behang op het plafond, een kleurcombinatie van goud, zwart en bronsgroen of een loper van tapijt in harmonie met PVC-vloeren. Materialen die je oog verleiden door gewaagde maar doordachte toepassingen.

De PVC-vloeren komen van Bloemen Parket. “Dit project laat ons eens van de andere kant zien. Door innovatieve vloeren, waarin hedendaagse texturen en moderne materialen klassieke patronen omarmen. Het Hexagon-patroon is best gedurfd. Het weerspiegelt de warmte van hout en innovatief strak design. De visgraat is het tijdloze antwoord op de hang naar vroeger. PVC zet als vloer nieuwe maatstaven binnen duurzaamheid en gebruiksgemak. 

"VERBOUW NIET ELK JAAR EEN BEETJE, DURF INGRIJPEND TE VERANDEREN"

De Gerardushoeve gaf ons de kans om ons productgamma te verbreden en de ruimte om klassieke patronen innovatief toe te passen”, zegt Ingrid Bloemen. Iedereen die betrokken is
bij deze metamorfose onderstreept de tip van Eugène: “Verbouw en verander niet elk jaar een beetje. Omdat je dan compromissen moet sluiten binnen het huidige interieur wordt je sterk begrensd. Durf daarom ingrijpend te veranderen.” 

INGRID PVC SMAAKT NAAR MEER

“Bij de Gerardushoeve mochten we aan de slag gaan met Moduleo, een innovatieve PVC-vloer. Door hun creatieve en unieke formaten biedt de collectie een ruime waaier van wel 110 vloerdesigns, van klassiek elegant tot tijdloos dynamisch. Voor ons een eerste aangename kennismaking met PVC, dat naar meer smaakt. Zeker projectmatig, maar net zo goed bij particulieren die een ‘no nonsens’ vloer zoeken met een bijzondere uitstraling. Een revolutie binnen het segment luxe PVC-vloeren, waar wij graag onze naam aan verbinden.” 

Bloemen Parket  gerardushoeve 4

Contact

Welkom in
onze showroom

Laat je meenemen in onze eindeloze keuze in houten vloeren, laminaat, PVC, wandbekleding of traprenovatie. Wedden dat je versteld staat? Onze vloerexperts nemen alle tijd als je vooraf online een afspraak maakt om vloerideeën te komen opsnuiven. Bij een vers kopje koffie en iets lekkers geven we je een andere kijk op vloeren.

Natuurlijk mag je ook bellen voor
een afspraak of advies: 045 - 5 326 326.

Wil je 
gebeld worden?