Of je nu op zoek bent naar ideeën voor een vloerrenovatie, wil leren hoe je jouw vloer het beste kunt onderhouden, of gewoon inspiratie zoekt, we delen boordevol informatie om je te helpen bij elke stap van jouw interieuravontuur. Laat je inspireren en ontdek hoe je jouw woning kunt transformeren met de hulp van Bloemen Parket.

Bloemen Parket particulier 19 1
INSPIRATIE & MEER
EERLIJKE VLOEREN

Wij verkopen en leggen een eerlijke vloer, wat betekent dat? Je haalt een vloer van het meest planeet-vriendelijke en duurzame materiaal van de toekomst in huis: hout! Sfeervol, warm en bij uitstek geschikt in combinatie met vloerverwarming. Een eerlijke vloer is bovendien onderhoudsvriendelijk, gaat een hele leven lang mee en is daardoor per saldo voordeliger dan je denkt.

Als je van écht hout, kies je voor een eerlijke vloer. Voor meer informatie: www.eerlijkevloeren.nl

INSPIRATIE & MEER
Parket op vloerverwarming

Parket en vloerverwarming is een comfortabele combinatie die perfect samengaan. Overal in huis dezelfde temperatuur die behaaglijk aanvoelt. Hout is immers een perfecte warmtegeleider. En wat oogt nu mooier en natuurlijker dan houten parket?

Vrijwel alle parket combineert probleemloos met vloerverwarming. Kies voor zekerheid, gemak en kwaliteit altijd de specialist met het vignet ‘Parket en Vloerverwarming’. Bloemen Parket draagt deze officiële erkenning met trots.

Bloemen Parket particulier 17 1
Bloemen Parket   particulier 37 1
INSPIRATIE & MEER
JE ALLEREERSTE VLOER

Starters die hun eigen huurhuis kunnen gaan inrichten of net een nieuwe woning hebben gekocht nodigen we uit om kennis te komen maken met ons STARTERS-PAKKET. Ga je voor het eerst je eigen nestje inrichten komt er heel wat op je af. Begin bij de vloer. Wij zullen je ervan overtuigen dat wij ook voor een startersbudget een passende vloer hebben. Wedden dat ook jouw eerste vloer van Bloemen Parket kan zijn? Vraag naar het starterspakket in onze showroom.

INSPIRATIE & MEER
RECLAIMED is hip

Oud hout hergebruiken als vloer is hip. Dit reclaimed hout is afkomstig uit oude schuren, treinwagons, industriële slooppanden en oude woningen. Of uit een oude sporthal. Het mooie van reclaimed hout is het authentieke karakter: noesten, scheuren, bladders, kleur- en maatverschillen. De jarenlange blootstelling aan wisselende weerinvloeden geeft deze vloeren van oud hout een bijzonder look en eigenzinnig karakter. Eigenlijk vloeren gevormd door de natuur. What you see is what you get.

Bloemen parket kasteel de hoogenweerth 4
Fidboxsite zw
INSPIRATIE & MEER
FIDBOX

Niets voelt zo behaaglijk als parket of een houten voer op vloerverwarming. Het is technisch prima mogelijk, maar ook het warmtegedrag van de bewoners is van belang. Temperatuurschommelingen moeten zo veel mogelijk worden beperkt voor een aangenaam en behaaglijk gevoel. De fidbox® is een handig apparaatje, dat onzichtbaar gemonteerd in een parketstrook, het klimaat in je woonomgeving registreert. In één oogopslag zie je of temperatuur en luchtvochtigheid de conditie van je vloer negatief beïnvloeden. En kun je meteen bijsturen. Hierdoor is de fidbox® een onmisbare en waardevolle metgezel om levenslang te genieten van parket op vloerverwarming. Vraag ernaar in onze showroom.

INSPIRATIE & MEER
PARKET IN DE BADKAMER?

Je gelooft het niet, maar het kan! Na laminaat en PVC-vloeren kan óók parket probleemloos in de badkamer. Zelfs in combinatie met vloerverwarming. Laat je wel vooraf goed adviseren en pas je waterpret in bad of onder de douche een beetje aan.

Bloemen Parket particuliere klant 58 1
Bloemen Parket hotel voncken 1
INSPIRATIE & MEER
waterschades

Na een hoosbui of wolkenbreuk jouw houten vloer onder water? Wij nemen de totale afhandeling van deze waterschade uit handen. Wij werken voor verzekeringsmaatschappijen, waardoor een snel herstel van de schade is gegarandeerd.

INSPIRATIE & MEER
geef uw vloer wat lucht

Hout is een natuurlijk materiaal dat reageert op luchtvochtigheid. Vriest het buiten dat het kraakt, krimpt binnen uw mooie houten vloer. Met kans op zichtbare naden en kieren. Een natuurlijke reactie van hout op droge lucht. Dit kunt u gemakkelijk voorkomen. Dat lucht op!

Het wordt aanbevolen om een relatieve luchtvochtigheid (RLV) tussen 50 en 65% te behouden bij een kamertemperatuur van ongeveer 19°C, omdat lagere niveaus ongezond zijn voor jouw vloer, meubels en je gezondheid. Een optimale RLV verlengt tevens de levensduur van jouw houten vloer. Een luchtbevochtiger is daarom essentieel en onze collectie van Stadler Form biedt een geschikt model in een modern design voor elke situatie.

TIPS VAN ONZE PARKETTEURS

  • Controleer met een hygrometer regelmatig de relatieve luchtvochtigheid in huis.
  • Daalt de relatieve luchtvochtigheid <50% breng hem dan met een luchtbevochtiger op het juiste peil. Een radiatorbakje of water koken helpen niet.
  • Verwarm je de woning met een airco, dan levert dit extra droge lucht op. Het is dan belangrijk om de relatieve luchtvochtigheid regelmatig te controleren en te bevochtigen.
  • Regelmatig onderhoud verlengt de levensduur van jouw mooie vloer. Bij een geoliede parketvloer is het belangrijk om de bij aanschaf ontvangen onderhoudsmiddelen consequent te gebruiken. Het verzadigt je vloer optimaal, waardoor deze beter bestand tegen schommelingen van de luchtvochtigheid.

Vragen over relatieve luchtvochtigheid of onderhoud van jouw vloer? Onze vloerexperts staan voor je klaar. 

Bloemen Parket   particulier 63 3 2
Bloemen Parket particuliere klant 51 1
INSPIRATIE & MEER
parket in jouw appartement?

Geen probleem! Onze ondervloeren en parket voldoen aan de vereiste geluidswerende prestaties van ‘harde’ vloerbedekkingen en zorgen voor een contactgeluidreductie van minimaal 10 dB.

Contact

Welkom in
onze showroom

Laat je meenemen in onze eindeloze keuze in houten vloeren, laminaat, PVC, wandbekleding of traprenovatie. Wedden dat je versteld staat? Onze vloerexperts nemen alle tijd als je vooraf online een afspraak maakt om vloerideeën te komen opsnuiven. Bij een vers kopje koffie en iets lekkers geven we je een andere kijk op vloeren.

Natuurlijk mag je ook bellen voor
een afspraak of advies: 045 - 5 326 326.

Wil je 
gebeld worden?